Puslapiai

2012-09-29

Kaip apsirengti fotosesijai?

Turbūt kiekvienam, besiruošiančiam dalyvauti fotosesijoje, kyla klausimų - kaip apsirengti, kuo aprengti vaikus? Aš kaip fotografė beveik prieš kiekvieną fotosesiją sulaukiu šio klausimo iš būsimų dalyvių. Todėl norėčiau visus savo atsakymus apibendrinti ir pateikti glaustus patarimus šiame bloge.

Basos pėdutės

Labai dažnai pasimetama, kuo apsiauti ir ypač kuo apauti vaikus, jei fotosesija studijoje. Popieriniai fonai yra jautrūs mindžiojimui, tad smailiakulniai bateliai yra vengtini, aišku, naudoti galima ir tenka, bet labai atsargiai, stengiantis nepradurti skylių fone. :) Labai nedidelė dalis fotografijų studijoje yra daromos vaizduojant žmogų visu ūgiu, tad batų dažnai iš viso nereikia. Neformaliems šeimos ir vaikų portretams pats geriausias apavas - basos pėdutės. Jokių kojinių, jokių batų - tiesiog visi basi. Mėlyni džinsai, balti marškinėliai ir basos kojos - puikiausia apranga grupiniams šeimos portretams tiek studijoje, tiek lauke.

Jokių emblemų ir užrašų

Neimkite į fotosesiją marškinėlių su užrašais, emblemomis ir stambiais paveikslėliais - tokie dalykai absoliučiai vengtini bet kokioje portretinėje fotosesijoje, ar ji vyktų studijoje, ar lauke. Stambūs piešiniai, rėkiantys užrašai nukonkuruoja žmogaus veidą nuotraukoje ir portretas tampa nepilnavertis, išblaškytas. Geriausia rinktis smulkius gėlių raštus žirniukus, dryželius, langelius, vienspalvius tiek ryškius, tiek pastelinius audinius.

Viskas suderinta

Fotografuojant grupinius portretus (šeimos, draugų, brolių, seserų) verta pasistengti, kad visų aprangos būtų suderintos. Nebūtina rengtis visiems identiškai, bet labai sveikintina būtų pasirinkti kažkokią visus vienijančią spalvą, faktūrą ar tematiką. Tarkim - jūrinė tema, visi šeimos nariai dryžuotais marškinėliais, arba šeima pasipuošusi lino audinio drabužiais, arba pasirinkta visus vienijanti raudona (balta, mėlyna) spalva.

Esmė - smulkmenose

Viena smulkmena - ir portretas gali nepavykti. Todėl reikia kruopščiai suplanuoti kiekvieną aprangos detalę, nepamirštant mažiausių dalykų, tokių kaip kojinės, diržai, plaukų gumutės ir papuošalai.  Tarkim, viskas puikiai parinkta, žavūs lino drabužėliai, o mergaitės plaukai surišti rožine gumute. Tad į fotosesiją reikėtų nepamiršti pasiimti visas detales, kurios derėtų prie pasiimtų drabužių.

Tvarkingumas

Labai paprastas, bet nepaprastai svarbus reikalavimas, siekiant gero rezultato fotosesijoje - tvarkinga išvaizda. Švarios panagės, nuvalytas vaiko veidukas ir nosytė, tvarkingai sušukuoti plaukai. Tėvams vaikai yra gražūs visokie - ir švarūs, ir murziukai, bet nuotraukoje negali būti snargliuko panosėje ar šokoladuotų skruostų. :)





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą