Puslapiai

2012-01-26

Pasirengimas fotosesijai

Prieš šeimos ar vaikų fotosesijas būsimiems jų dalyviams kyla begalės klausimų - kuo apsirengti, ką pasiimti, kaip pasiruošti. Šiame ir keliuose artimiausiuose savo įrašuose pabandysiu keletą jų aptarti ir tikiuosi, kad šios trumpos pastabos padės ruošiantis artėjančiai fotosesijai. 


Fotosesijos trukmė


Užsisakydami fotosesiją daugelis stebisi, ką reikės veikti visas 2 valandas. Dažnai užsakovas ima garsai svarstyti, kad tokios ilgos fotosesijos jam tikrai nereikia, ir galbūt galime sutarti dėl valandos trukmės fotosesijos už pusę kainos. Žinoma, galime. Bet iš tokio sandėrio praloš ir fotografas, ir užsakovas.




Beveik visi fotosesijų dalyviai, baigiantis dviejų valandų trukmės fotosesijai nustemba - nejaugi jau viskas, taip greitai pralėkė laikas? Šitiek atsineštų drabužių dar neapsivilkome ir tiek minčių dar nespėjome įgyvendinti! Iš tiesų, dvi valandos - tai optimali trukmė šeimos fotosesijai su vaikais, ar vien tik vaiko fotosesijai. Vaikai tikrai neilgai gali susikaupti pozavimui, laikui bėgant vis sunkiau sukoncentruoti jų dėmesį, jie pavargsta, pasirodo ašaros ir lenda ožiukai. Tačiau valandos tikrai nepakaks atrasti kontaktui ir susidraugauti su fotosesijos dalyviais, kad jie nebūtų susikaustę prieš objektyvą ir jaustųsi natūraliai. 


Fotografijų stilius ir tematika


Visų pirma, pagalvokite, kokių fotografijų tikitės. Fotografas gali patarti, padėti įgyvendinti, bet kokia bus fotosesijos stilistika, tema - spręsti jums. Senelių albumas, šviesi pastelė, kalėdinis sveikinimas, mamos/tėčio profesija - galiu pasiūlyti daug temų jūsų šeimos ar vaiko fotosesijai, tačiau nereikėtų rinktis visų iš karto. Pasilikite variantų ir kitai fotosesijai. :)




Nedarykite klaidos, nesirinkite labai daug variacijų. Per 2 valandų trukmės fotosesiją galima įgyvendinti tik keletą užmanymų. Skubėti, mėtytis prie skirtingų stilių, keisti daugybę aksesuarų - galima, bet nepatartina. Nes tokiu atveju, galbūt ir turėsite daugiau skirtingų fotografijų, bet jos bus sukurtos paskubomis, galbūt nebus sukurta reikiama nuotaika ar pagautos tikros emocijos. Fotografuojant skubėti nėra gerai. Pagalvokite apie tai, kad fotografas, kurdamas vaiko portretą, turi užmegzti su juo pokalbį, kad pagautų teisingą emociją. Jei fotografuojamas kūdikis, jis turi nurimti ir nejausti įtampos, galbūt po keliolikos kadrų net gi pavyks pagauti jo šypseną. :)


Fotosesijos vieta


Studijoje ar gamtoje? Ką pasirinkti? Jeigu oro sąlygos netinkamos, vienareikšmiškai tenka rinktis studiją. Tačiau, jeigu oras puikiai tinka fotosesijai, galima rinktis ir fotosesiją lauke - parke, kieme, pievoje. 




Geriausias laikas fotosesijai lauke - ankstus rytas arba pavakarys, jeigu lauke saulėta. Tuomet galima padaryti fantastiškų fotografijų prieš saulę panaudojant atšvaitą. Saulėtą vidurdienį fotografuoti lauke - nėra geras sumanymas. 


Studiją rinktis verta ir tuo atveju, jei norite labiau pastatomųjų, surežisuotų kadrų. 

2 komentarai:

  1. Mūsų šeima darėsi pas Birute begalę fotosesijų,ir įamžimtos akimirkos yra super.Labai smagu stebėti kaip kas kart keičiamės mes, suaugusieji, ir kaip auga vaikai.Planuojam ir vėl įsiamžinti. Kaip sakant paragavus karta, negali sustoti:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ieva, malonu girdėti gražius žodžius. Lauksiu jūsų atvykstant ir vėl!

      Panaikinti